Vil du bli partner?

Matprodusenter, matforedlere og serveringsbedrifter utgjør «grunnstenen» i vår europeiske matregion. På veg mot markeringsåret 2022 ønsker vi å involvere aktører som jobber med å utvikle Trondheim og Trøndelag videre som en sterk matregion for internasjonal anerkjennelse.

Synlighet og mobilisering sammen mot markeringsåret

Vi ønsker å synliggjøre European Region of Gastronomy-tittelen hos våre produsenter, reiselivsaktører, arrangører, supportere og partnere. Trøndere og besøkende, både nasjonale og internasjonale, skal oppleve at de bor i- og besøker en europeisk matregion.

Vi har derfor laget en «European Region of Gastronomy-sertifisering» som er et sett kriterier for hvordan vi jobber med lokalprodusert mat og drikke.

Formålet med sertifiseringen er todelt:
1. Sørge for at besøkende opplever at de er i en European Region og Gastronomy-region når de besøker ulike produsenter, serveringssteder/restauranter og hoteller/overnattingssteder.
2. Skape stolthet og anerkjennelse for tittelen hos produsenter, reiselivsaktører og supportere, slik at de føler at de er med på satsingen.

Hvem kan bli med?

European Region of Gastronomy-sertifiseringen er gratis for deg som aktør, og du får tilgang til en «verktøykasse» med materiell som du kan gjøre synlig i din bedrift.

Vi har følgende kategorier for sertifiseringen;

Produsent (Producers) = Mat- og eller drikkeprodusenter og aktører innenfor matforedling (både småskala og volumproduksjon).

Vertskap (Host) = Vertskapsaktører som serverer trøndersk mat og drikke. Det vil si overnatting, serveringsteder, opplevelses- og aktivitetsbedrifter, arrangører av kultur- og idrettsarrangementer, festivaler med flere.

Vertskap og produsent (Producers & Host) = Aktører som både serverer og produserer trøndersk mat og drikke. Det vil si: du kjenner deg igjen i begge beskrivelser nevnt ovenfor.

Støttespiller (Supporter) = Kommuner, lag og foreninger og organisasjoner som ønsker å støtte arbeidet med europeisk matregion.

For å få tilgang til verktøykassen med materiell må dere signere et engasjementsbrev digitalt.

Velg din kategori for å se mer om kriterier og for å signere sertifiseringen: